σύμπραξη

σύμπραξη

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Προσωπολαγνεία, της Μαρίας Καραφέρη

Την ώρα που τα κόμματα του νέου διπολισμού επιχειρούν να μεταφέρουν το πεδίο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην κεντρική πολιτική σκηνή και η Χρυσή Αυγή βολτάρει στο Κερατσίνι, οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις του πάλαι ποτέ αποκαλούμενου δημοκρατικού χώρου περί άλλων τυρβάζουν.photo.php

Δυνάμεις διασπασμένες σε εν δυνάμει διαφορετικά σχήματα, αναλώνονται στην προσωπολαγνεία και επιχειρούν να αναπαράξουν μια μηχανική της πολιτικής εξαντλούμενη στο παιχνίδι των συσχετισμών και των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων.Μια μηχανική που ενέχει τον κίνδυνο της απογοήτευσης του εκλογικού σώματος και εν τέλει της απομάκρυνσης των ενεργών πολιτών, από την αποκάλυψη της πραγματικής πρόθεσης ανακατασκευής του παλαιωμένου πολιτικού σκηνικού.

Επί του παρόντος ζούμε μεταγραφική περίοδο που περίπου διεξάγεται με όρους ποδοσφαίρου. Με δυο λόγια, σήμερα που περισσότερο παρά ποτέ είναι αναγκαία μια άλλη συνεκτική, προοδευτική και ρεαλιστική πρόταση για την αυτοδιοίκηση, η πολυδιάσπαση του προοδευτικού χώρου πετάει την μπάλα στα αποδυτήρια, εκεί που τελικά θα αποφασιστεί ποια φανέλα θα βάλει ο κάθε υποψήφιος.

Το γήπεδο, ωστόσο, της αυτοδιοίκησης είναι το πλέον πρόσφορο για να συνδιαμορφωθεί το νέο κοινωνικό συμβόλαιο και να ανασυσταθεί ο νέος πολιτικός συνασπισμός. Μακριά από προσωπικές ατζέντες και με τη μετατόπιση του κέντρου βάρους από τον επικοινωνιακό συμβολισμό στη συσχέτιση των κοινωνικών απαιτήσεων με ιδεολογικές αρχές και οράματα.

Και η συσχέτιση με τις αρχές μας, η αντιστοίχιση με τα οράματα μας, θα αναδείξει αυτά που μας ενώνουν, θα μας υποχρεώσει να συζητήσουμε, να συνεννοηθούμε και να συμπαραταχθούμε με ειλικρίνεια και πολιτική τιμιότητα, με λογισμό και μ’ όνειρο.

από το http://peiraiotika.gr/?p=1485

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου